Leuven Speelt

Leuven Speelt

Op zaterdag 25 juni wordt het Ladeuzeplein omgetoverd tot een groot speelpark met een aanstekelijk aanbod voor kinderen van tot 99 jaar. Daarnaast vind je er ook tal van straffe streekproducenten als standhouder om te proeven van hun ambachtelijke producten. Of je springt binnen in de pop-up brasserie om rustig iets te drinken of eten, uiteraard ook in het teken van lokale en verse producten. Je kan er terecht van 10.00h ’s ochtends tot 22.00h ’s avonds.

Samen wordt er een gigantisch speeltapijt met 10.000 blokjes gebouwd, van de firma Clics uit Wuustwezel.  

De papa’s zullen gegarandeerd vallen voor de grote racebaan en de telegeleide wagens van Carrera . 

De kids geraken hun energie kwijt in het animatiepark van Sporty uit Kessel-lo, een skateboardpark van Twist uit Leuven en talrijke andere attracties.

Hou je peuter bezig in de baby-speeltuin met loopfietsjes, zandbakken, houten speelgoed,...

Vier je creativiteit met een ruim aanbod van constructiespellen of  in een van de knutselhoekjes.  

Kom je meten bij Demospel en kies uit het ruime aanbod aan leuke spellen.

Tevens bieden wij ook cultuur aan met voorleessessies in samenwerking met De Kleine Johannes.  En geniet om 15u van het beiaardconcert door Luc Rombouts op de toren van de Universiteitsbibliotheek.  

Neem deel aan de beiaardwedstrijd en de talloze andere wedstrijden met een prijzenpot van niet minder dan € 20.000

Naast 15 spelproducenten zal het plein ingevuld worden met 10 tot 15 streekproducenten die al het lekkers wat zij in onze streek te bieden hebben aan u voorstellen.

Het spelgedeelte zal stoppen om 18.00h maar je kan nog tot 22.00h genieten van heel wat lekkers aangeboden door de standhouders en aanwezige straffe streekproducenten:

 • Bakkerij Vanvuchelen
 • What-Soup
 • Brouwerij Hof ten Dormaal
 • Mosterd De Ster
 • Chardonnay Meerdael
 • De Jacht 500 / Duroc De Riegel
 • Het Slakkenhof
 • Wijnkasteel Haksberg
 • Ritchie
 • Vishandel Wauters
 • Zuger 

In het centrum van het plein zal een Brasserie uitgebaat (Terras van +- 250 plaatsen) worden onder deskundige leiding van Fried Elsen, oprichter en bezieler van Kaasambachten Elsen, waarbij allerlei lekkers wordt aangeboden met nadruk op vers en gezond…op basis van de aangeboden ingrediënten van de aanwezig standhouders en andere streekproducenten, waaronder Beenhouwerij Vangramberen, JAVA Coffee Company en Wildiers. Superlekker ook voor heel Jong en ook voor heel Wijs!

Bovendien is 25 juni een bijzondere dag, want het is dan ook de 'Langste Dag' in Leuven. Leuven zal dus weer bruisen. Kom zeker ééns langs op het Ladeuzeplein om ….  te spelen... of te genieten van al dat lekkers!

Meer info: https://leuvenspeelt.org

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland