Stad Aarschot

'Bruisende stad' 

De stad Aarschot ligt in het hart van de Hagelandse wijnstreek en een wijngaard is nooit veraf. Maar er is meer te ontdekken: het bier Lupus wordt hier vanaf 2011 gebrouwen, bijtjes maken heerlijke honing en met Cristal Monopole verdeelt de stad haar eigen water. Wie de dienst toerisme binnenspringt, vindt er een heel assortiment streekspecialiteiten in een mooi aangekleed Hagelands hoekje.

Aarschot is een bruisende stad, bekend om haar levendige handelscentrum en gezelligheid. Bewonder de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, de zeventiende-eeuwse huisjes van het Begijnhof en de ’s Hertogenmolens. Rust vind je in de Langdorpse bossen of op de glooiingen in Rillaar en Gelrode. Na een stevige wandeling lonkt het terras of het haardvuur van de Moedermeule, een houten windmolen die oorspronkelijk in 1670 in Mechelen werd opgericht.

Een bekend product van Aarschot is de 'Aarschotse Bruine'. Sinds 2012 is er opnieuw een huisbrouwerij op de culturele site van Aarschot, de brouwerij van de Grauwzusters was meer dan 100 jaar geleden verdwenen.
Het nieuwe brouwsel is een aloude biersoort, ‘den Aarschotse Bruine’ genaamd, dat naar de 21ste eeuw werd vertaald. Het bier heeft een authentieke smaak met een ietwat zurige toets.
De Bruine is te verkrijgen in ’t Bruine café. Dit café is volledig gewijd aan streekbieren en biergeschiedenis van deze Bourgondisch regio. Naast het proeven kan je de Aarschotse Bruine ook kopen. Hij is te verkrijgen in een leuke geschenkverpakking.


Openingsuren ’t Bruine Café:
ma. – vr. 13 uur – 16 uur 30
zat. – zon. 14 uur – 18 uur

Stad Aarschot

Contact

Adres: Ten Drossaarde 1 , 3200 Aarschot

Tel: 016 56 97 05

Website: http://www.aarschot.be

E-mail: toerisme@aarschot.be

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland