30 mei 2022Eén maand lang streekproducten in de kijker met streekproductenfestival

Eén maand lang streekproducten in de kijker met streekproductenfestival

Scherpenheuvel-Zichem daagde lokale horecazaken uit om een maand lang streekproducten in de kijker te zetten. Een mooie fietstocht leidt je langs de kenmerkende bezienswaardigheden én de vele deelnemende zaken, waar je kan genieten van een streekgebonden hapje of drankje.

Vlaams-Brabant is rijk is aan fantastisch lekkere streekproducten. Denk maar aan verse producten zoals kazen, charcuterie, grondwitloof, asperges, tafeldruiven, appels, peren en aardbeien. Maar ook liefhebbers van bieren en wijnen, likeuren, gins, snoepjes, confituren, honing, koekjes en mosterd vinden hun gading binnen het bijna eindeloze aanbod.

Daarom zet Scherpenheuvel-Zichem in de maand juni streekproducten centraal. Met een handige fietsbrochure in de hand vind je alle deelnemers eenvoudig terug. De fietstocht loopt van 1 tot 30 juni. Hou onderweg zeker ook halt aan één van de streekwinkels. Bij hen vind je het hele jaar rond de lekkerste streekproducten.

Streek- en fairtrademarkt 12 juni van 11 tot 18 uur
Dit jaar kan je ook opnieuw terecht op de streek- en fairtrademarkt. Daar kan je proeven van wat plaatselijke landbouwers en lokale producenten aanbieden. Ook de Vlaams-Brabantse streekproducten komen aan bod. De standhouders leggen je graag uit hoe zij hun productie aanpakken.

Daarnaast stelt de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking haar projecten in het buitenland voor. Zij verkopen artisanale producten die vervaardigd zijn door mensen uit het Zuiden.

Ondertussen kan je op de vele terrassen genieten van een streekgebonden hapje en drankje. Murgafanfare Agrum zorgt voor de muzikale noot. De leuke zoektocht voor kinderen levert een lekkere prijs op.

Bron: HLN.be

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland