20 juli 2022Korte Keten Kop-verkiezing 2022

Korte Keten Kop-verkiezing 2022

Wie wordt de nieuwe Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant? Vijf laureaten uit zowat alle sectoren, gaande van groenten en fruit tot wijn, van zelfplukbloemen tot Vlaams-Brabantse gamba’s, nemen het in een stemmingsronde tegen elkaar op. Het publiek mag meestemmen.

“We zijn benieuwd wie in de voetsporen treedt van zuivelbedrijf Melkerhei, Aardappelen Vanhoebroeck en Hoevevlees Van het Lindeveld”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Eén zaak is zeker: het wordt geen bedrijf uit de gemeente Linter. De voorbije drie jaar was de winnaar telkens een bedrijf uit deze gemeente maar dit jaar zit er geen bedrijf bij de vijf laureaten.”

De vijf laureaten zijn:

 

2 van de 5 kandidaten zijn Straffe Streek producenten dingen mee om Korte Keten Kop 2022 te worden! Stem dus snel op Herne Rabarber't of Petrushoeve! Stemmen kan tot en met 14 augustus via www.weekvandekorteketen.be. ​

​In de tweede helft van augustus maakt de provincie de winnaar bekend. Wie stemt maakt kans op één van de vijftig Korte Keten-boodschappentassen.

Korte Keten Keukenschort

Om www.weekvandekorteketen.be extra in de verf te zetten, gaan de provincies in elke Vlaamse gemeente een keukenschort van de korte keten zichtbaar maken. Wie deze schort ziet opduiken mag er een foto mee maken en posten, als steun aan zijn/haar favoriete korte keten producenten, op sociale media met #weekvandekorteketen


Krant Korte Keten

Weerman Bram Verbruggen is dit jaar het uithangbord van de Krant van de Korte Keten. Zijn grootouders hadden een microlandbouwbedrijf en hijzelf plantte een wijngaard aan. ​Die krant kan men tot het einde van de zomer bij de toeristische diensten en op ​ evenementen in de provincie Vlaams-Brabant ontdekken.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland