29 juli 2022Toeristische campagne ‘Druiventro(t)s’ gelanceerd tijdens eerste knip tafeldruiven

Toeristische campagne ‘Druiventro(t)s’ gelanceerd tijdens eerste knip tafeldruiven

In Duisburg (Tervuren) zijn donderdag de eerste tafeldruiven geknipt. Tegelijkertijd werd het startschot gegeven van de toeristische campagne ‘Druiventro(t)s’.

“De beleving van de serristen staat hierbij centraal”, liet gedeputeerde voor Toerisme Gunther Coppens weten. “Er is niets heerlijker dan het authentieke persoonlijke contact en het proeven van tafeldruiven bij onze gastvrije serristen. Bovendien is de tafeldruif een gezond product dat heel veel mensen kan aanspreken.”

Met de hulp van flyers met een overzicht van de serristen, wandelbrochures en fietsfiches van de drie Druivenroutes - de Royal-, Muscat- en Voervalleiroute - wordt een bezoek aan de streek een beleving. Fietsers ontvangen bij de toeristische diensten en de logies fietshangers. Deze leiden hen over de drie thematische fietsroutes en bieden ook de mogelijkheid om een eigen route uit te stippelen.

Lokale economie
“We hopen met ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen te geven aan de lokale economie”, zegt Tervuurs schepen Sofie Lombaert. “Samen met Toerisme Vlaams-Brabant werkten we nauw samen met logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten. We zijn dan ook blij om aan TV-kok Loïc Van Impe de eerste tafeldruiven van het seizoen te mogen overhandigen.”

De campagne is een samenwerking tussen de provincie en de toeristische diensten van Bertem, Hoeilaart, Overijse, Huldenberg en Tervuren.

Bron: HLN

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland