Gaar de verschillende seizoensgroenten in grote stukken op 180°C gedurende ongeveer 20 min. in de oven. Kruid met peper en zout en een kruidenmengsel (bv. ras el hanout). Schik de gegaarde groenten op een grote schotel. Maak de dips. Voor dip 1 mix je de uitgelekte kikkererwten en gesneden rode biet, peper en zout, sesamolie, peterselie en citroensap tot een smeuïge massa (ook wel hummus genoemd). De tweede dip is op basis van de mayonaise en yoghurt, op smaak gebracht met verse groene tuinkruiden en peper en zout. Lepel de dips in kleine potjes en zet deze tussen de groentjes op de grote schotel.

Dranktip: blond pilsbier uit de streek of streeklimonade/-sironade 

Recept: Steppe Wouters van De Jacht in Heverlee

Ingredienten :

  • Verschillende seizoensgroenten:
    • herfst en winter: raapjes, biet, wortel in verschillende kleuren, koolrabi, pompoen, bloemkool, venkel, mini broccoli, spruitjes, opgerolde koolblaadjes, …
    • lente en zomer: venkel, mini broccoli, raapjes, bloemkool, peultjes, jonge wortel, …
  • Peper en zout
  • Kruidenmengsel zoals bv. kippenkruiden, ras el hanout, curry, …
  • Voor de dips:
    • 250 g kikkererwten (uit blik)
    • 1 grote gekookte rode biet
    • peper en zout
    • 1 tl sesamolie
    • 1 bussel peterselie
    • sap van 1 citroen
    • 100 g mayonaise
    • 100 g yoghurt
    • verse groene tuinkruiden (lavas, dragon, kervel,…)

Enkele andere straffe recepten