20 april 2021De Bierbeek Tripel is er!

De Bierbeek Tripel is er!

Het COVID-vaccin en een écht Bierbeeks bier – niets waar het voorbije jaar zo halsreikend naar werd uitgekeken. Het vaccin is er al even, en eindelijk lijkt het dan toch zo ver: de Bierbeek Tripel, het nieuwe Bierbeekse bier, is er.

Het is lange tijd stil geweest rond de Dorpsbrouwerij in Bierbeek. Ondertussen meer dan een jaar geleden werd de nieuwe brouwinstallatie geleverd op de site van de Ruisbroekmolen. Het was een moeizaam jaar van werken in shiften, wachten op materialen en grondstoffen, op versoepelingen van Corona-maatregelen. En dat in een periode waarbij de horeca op slot ging, brouwerijen overkop gingen en brouwen in team bijna onmogelijk werd.

Het bier dat door de inwoners van Bierbeek gekozen is.
Maar nu is het dan toch zo ver; een eerste lading van de nieuwe Bierbeek Tripel is klaar. De pittige blonde tripel met krachtig bittere afdronk is een verfijning van het bier ‘dat door de Bierbekenaren als beste bier werd verkozen.

Van, voor en door Bierbeek
De ambitie van het project, een samenwerking tussen de Dorpsbrouwerij Bierbeek, VZW de Ruisbroekmolen, de gemeente Bierbeek, de provincie Vlaams Brabant, en Europa is van bij de aanvang geweest om bier te maken van, voor en door Bierbeek. Het idee was initieel dan ook om samen met de Bierbeekse horeca te lanceren. Het moest een groot dorpsfeest worden, waarbij Bierbeek op de kaart werd gezet. Het zal nu echter in een “lightversie” moeten door de huidige omstandigheden. Niet getreurd, wanneer de Horeca terug open mag, zorgen we dat de Bierbeekse Horeca voorzien is van voldoende voorraad en plannen we nog een speciale actie.

Elke deelgemeente zijn bier
Maar er komen in de toekomst nog gelegenheden genoeg: er staan naast de tripel namelijk nog 3 andere bieren op de planning. Zo moet elke deelgemeente in groot-Bierbeek ‘zijn eigen’ bier krijgen. En er wordt in de Dorpsbrouwerij momenteel al volop gewerkt aan de Saison voor Lovenjoel. Dit type bier was vroeger het bier dat tijdens warme zomers de dorst moest lessen van de boeren op het veld. Het wordt dan ook een fris, licht zurig en laag-alcoholisch bier, wellicht met enkele lokale ingrediënten. Daarna wordt er gewerkt aan een donker bier voor Korbeek-lo en een wit bier voor Opvelp. Zoals voor de Tripel zullen de inwoners geraadpleegd worden voor de juiste smaak.

Waar en wanneer?
Door de huidige Corona-maatregelen is de verkoop van deze eerste lading online via voorinschrijving verlopen (www.dorpsbrouwerijbierbeek.be). Op 2 dagen tijd was alles uitverkocht. Op naar een volgende lading!

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland