12 mei 2021Ijsjeszaak nICE! opent nu ook vestiging in Leuven

Ijsjeszaak nICE! opent nu ook vestiging in Leuven

Goed nieuws voor ijsfanaten, want Leuven heeft er sinds zaterdag een nieuw ijssalon bij. nICE! opent namelijk haar deuren op het Jozef Vounckplein vlak naast de Muntstraat. Al zullen de eigenaars er niet zelf ijs scheppen. “Wij blijven ons focussen op de vestigingen in Oud-Heverlee en Huldenberg”, klinkt het.

Wat in 2016 onder de kerktoren van Huldenberg kleinschalig begon, is intussen uitgegroeid tot een franchise. “Sinds onze start is er elk jaar een nieuwe vestiging geopend”, zegt Leen Verhoogen, medezaakvoerder van nICE!. “Het begon als een klein idee, maar eigenlijk werden we met de tijd groter en groter. Dat heeft ons ook gedreven om elk jaar verder te zetten. Inmiddels hebben we zaken in Huldenberg, Overijse, Oud-Heverlee en Mechelen, dus Leuven is nu onze vijfde locatie. Aanvankelijk wilden we dat allemaal combineren, maar dat bleek een onmogelijke opgave.”

Veganistisch ijs

Daarom kozen ze er bij nICE! voor om met franchising te werken. “Dat betekent eigenlijk dat ik het merk leen en verantwoordelijk ben voor de uitbating in Leuven”, zegt Sam Tafassi. Hij is ook uitbater bij enkele vestigingen van Pizza Hut. “Maar daar heb ik sterke mensen die wel even zonder me kunnen, dus de focus ligt nu op de ijsjes. Sinds dinsdag konden we pas in het gebouw, dus we hebben aan een enorm tempo het gebouw klaargestoomd voor de opening op 8 mei. Zoveel zin hebben we om te starten.”

Daar is ook Leen rotsvast van overtuigd. “Leuven stond al lang op ons lijstje, aangezien het Jozef Vounckplein echt een toplocatie is. Mensen kunnen hier in alle rust hun ijsje komen opeten. Ik acht de kans heel groot dat het hier goedkomt. Ons merk is doorheen de jaren alsmaar sterker geworden. We hebben een uitgebreid assortiment van rond de negentig ijssmaken. We zetten ook erg hard in op veganistisch, lactose- en glutenvrij en suikerarm ijs, zodat iedereen van een ijsje kan genieten. Daarnaast zijn er ook pannenkoeken, ijstaarten en wafels bij ons te koop. Dat is ook nodig, want we zijn het hele kalenderjaar dagelijks open.”

Nauwe band met klanten

Leen en haar man Kristof blijven wel aan het werk in Huldenberg en Oud-Heverlee. “Zo blijven we dicht bij de mensen staan. Dat zorgt ervoor dat je met je klanten een nauwe band blijft behouden, wat toch erg belangrijk is voor ons. De input en suggesties komen doorgaans vaak van hen, dus ik wil dat zeker in stand houden. De ervaringen die we dan in onze uitbatingen zelf meemaken, kunnen we dan delen met onze franchisenemers. Wat ons betreft, mag er aan dit tempo elk jaar een nieuwe zaak bijkomen”, klinkt het. nICE! is dagelijks geopend van 12 tot 22 uur.

Bron: Het Nieuwsblad

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland