Recept in de kijker

Ingrediënten 

  • 3 appels 
  • 50 gr rozijnen
  • 2 el bruine suiker
  • 1pakje marsepein
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 ei
  • Bloemsuiker
  • 1 kl Kaneel
  • 125 cl Room 40%
  • 1el suiker

Bereiding

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe.
  • Leg nu het bladerdeeg open op een bakpapier. Rol op een ander bakpapier de marsepein uit zodat je ongeveer dezelfde grootte krijgt als het bladerdeeg. Leg de 2 op elkaar.
  • Schil nu hierop de appel en rozijnen mengeling in het midden en plooi het baderdeeg en marsepein dicht zodat je een opgevulde pens krijgt.
  • Klop het ei los en besmeer hiermee het deeg zodat het mooi blinkt. Bak het nu gedurende 45 min in de oven op 170 graden.
  • Haal het appelgebak uit de oven, laat afkoelen en werk af met bloemsuiker.
  • Klop de slagroom samen met het kaneelpoeder en 1 el suiker op tot slagroom en serveer bij de appelkoek.
     
    Recept van Jeroen De Pauw

Deze website werd ontwikkeld met steun van het Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

Website by Content CrackersContent Crackers