‘Van tafeldruif tot schuimwijn’

De Vlaams-Brabantse tafeldruif is niet alleen heerlijk om te eten, je kan er ook lekker druivensap en smaakvolle wijnen van maken. Dat bewijst Pips Luppens. Hij verwerkt op zijn familiebedrijf druiven tot artisanaal bereide schuimwijn, druivensap, Soniënwijnen, aperitieven zoals Zuzeke’s Eik of Welriekende, en sterkere borreltjes en likeuren. Pips teert daarvoor op generaties aan vakkennis. Zijn overgrootvader had al druivenserres in Jezus-Eik, maar het is vader Raymond Luppens die echt de kiem heeft gelegd. Raymond werkte jarenlang in een wijnfabriek en werd voorzitter van de coöperatieve vennootschap ISCA die druivenoverschotten verwerkte tot druivensap, wijn en schuimwijn. Toen ISCA in 1978 failliet ging, zette Raymond met zijn zonen Flup en Pips de activiteiten verder. Met succes. Pips kreeg in 2005 als allereerste het Vlaamse VLAM-label voor zijn overheerlijke schuimwijn.