Carpaccio van aardbeien met een mousse van platte kaas

Carpaccio van aardbeien met een mousse van platte kaas

Recept - Simon Goyens

Ingrediënten:(4 – 6 personen)

Mousse van Mandjeskaas:

  • 400 gram verse plattekaas (mandjeskaas)
  • 130 gram fijne suiker
  • 25 gram vanille suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 dl room (40 %)
  • 2 eiwitten

1 doosje verse Hagelandse aardbeien en enkele takjes munt

Caramel van bosvruchtensap:

  • 100 gram suiker
  • 50 ml water
  • 100 ml bosvruchtensap

Bereiding:

  • Doe de platte kaas in een grote mengkom en voeg de fijne suiker toe, meng goed! 
  • Laat de 4 blaadjes gelatine weken in koud water, tot ze flexibel zijn. 
  • De room slaan we ¾ op samen met de vanillesuiker. 
  • Warm een scheutje room op en los de gelatine al roerend op. 
  • De eiwitten slaan we ook stijf op. 
  • Meng de opgeloste gelatine met de plattekaas, hierbij doen we de tot ¾ opgeslagen room en als laatste mengen we de eiwitten. 
  • Plaats in de koelkast en laat opstijven voor enkele uren.

Caramel van bosvruchtensap:

  • Verwarm 50 ml water en voeg de suiker toe. 
  • Laat dit koken en eens dat het begint te dikken (dikke blaasvorming) blus je met het bosvruchtensap. 
  • Laten afkoelen in de frigo en serveren.

Carpaccio van aardbeien:

  • Snij de aardbeien met een scherp mes in zeer fijne plakjes, leg open op een bord.
  • Serveer met de mousse, rond de mousse wat caramel van bosvruchten en afwerken met een takje munt!

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland