1. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes (brunoise van 1 op 1 cm), kook ze enkele minuten zodanig dat ze nog beetgaar zijn.
  2. Snijd de uiteinden van de boontjes, snijd ze nadien in stukjes van 1 cm, kook ook beetgaar.
  3. Snipper de sjalotjes fijn.
  4. Laat de lamsfilet even rusten op kamertemperatuur, afkruiden met peper en zout. Bak kort aan beide kanten. Laat nog even rusten in de pan (niet op het fornuis).
  5. Bak de aardappeltjes aan in een pan met vetstof samen met de sjalotjes. Voeg op het einde de boontjes toe en kruidt met peper en zout.
  6. Saus: snipper de ui, stoof aan, bevochtig met rode streekwijn en laat inkoken, voeg de bouillon toe en laat koken. Mixen, eventueel kruiden en binden met wat maïzena. Serveer het vlees rosé en nappeer met wat jus.

Recept – Chef-kok Simon Goyens

Ingredienten :

  • 4 lamsfilets uit de streek
  • fikse scheut rode streekwijn
  • 6 vastkokende aardappelen uit de streek
  • 300 gram groene fijne boontjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 ui
  • 300 ml lams- of kalfsbouillon

Enkele andere straffe recepten

Hutsepot van spruiten, bloemkool, spek en pens

4 personen 40 minuten
Snijd de aardappelen in blokjes en de bloemkool in roosjes. Doe ze samen in een ketel met de spruiten en 2 kippenbouillonblokjes. Zet alles onder met koud water. Kook de groenten en de aardappelen gaar. Giet ze af en ple...
Aan de slag