1. Schil de asperges en vries de schil in om er later soep van te maken. Blijf de rest van de asperges schillen in dunne banden en doe ze in een kom, samen met schijfjes radijs en wat versnipperde bieslook.
  2. Maak een vinaigrette door 2 eetlepels limoensap te mengen met 4 eetlepels koolzaadolie, 1 koffielepel mosterd en peper en zout. Giet de vinaigrette over de aspergesalade.
  3. Giet het vocht van de wijngaardslakken af en dep ze even droog met keukenpapier. Doe nu de bloem in een kom en kruid het goed met peper en zout. Doe de losgeklopte eiwitten en de panko in 2 andere kommetjes. Haal nu de wijngaardslakken eerst door de bloem, nadien door het losgeklopt eiwit en dan door de panko. Leg de gepaneerde wijngaardslakken op een bord en verwarm de frituurpan op 180 graden. Bak ze in het frietvet tot ze mooi krokant en bruin zijn en serveer met de aspergesalade. Serveer er eventueel wat tartaarsaus bij.

Dranktip: een glas streekwijn (Sirius)

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

  • 32 wijngaardslakken uit de streek
  • 100 gr bloem uit de streek
  • 3 eiwitten van hoeve-eitjes
  • Panko (of paneermeel)
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels koolzaadolie uit de streek
  • 1 koffielepel streekmosterd
  • 1 bussel witte asperges uit de streek
  • Enkele radijzen
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • Tartaarsaus uit de streek

Enkele andere straffe recepten