Snijd de aardappelen in blokjes en de bloemkool in roosjes. Doe ze samen in een ketel met de spruiten en 2 kippenbouillonblokjes. Zet alles onder met koud water. Kook de groenten en de aardappelen gaar. Giet ze af en plet ze met een stamper en 50 gram hoeveboter.

Bak de spekjes in een pan en nadien in dezelfde pan de schijfjes pens. Meng de pens en de spekjes onder de hutsepot.

Serveer met een beetje streekmosterd.

Ingredienten :

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 kg geschilde bloemaardappelen uit de streek
  • 600 gr spruiten
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 pensen uit de streek
  • 250 gr spek uit de streek
  • Zachte of straffe streekmosterd
  • hoeveboter

Enkele andere straffe recepten

Bloemkoolpuree met garnalen en ei

4 personen 30 minuten
Kook de aardappelen samen met de bloemkool. Giet ze af zodra ze gaar zijn en meng er dan een scheutje room door met een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zorg ervoor dat het een smeuïge massa is. Kook...
Aan de slag