• Schil de appels haal het klokhuis eruit. Snijd ze in 4 gelijke stukken. 
  • Smelt de boter in een pan die nadien ook in de oven mag.
  • Strooi de suiker gelijkmatig over de gesmolten boter en laat lichtjes karamelliseren.
  • Schik de appels met de bolle kant naar onder en de schijfjes zwarte pens in de lichte karamel. Laat dit 5 minuten garen.
  • Haal de pan van het vuur en bedek het met een deksel van bladerdeeg. Maak er enkele inkepingen in. 
  • Bak het geheel gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot het bladerdeeg mooi bruin geworden is.
  • Haal het uit de oven en draai in één beweging om op een bord zodat het bladerdeeg onderaan komt te zitten.

Ingredienten :

  • 50 gram hoeveboter
  • 6 appels
  • 100 gram suiker
  • 1 zwarte pens
  • bladerdeeg
  • gele rozijntjes

Enkele andere straffe recepten

Appelstrudel met marsepein en kaneelroom

4 personen 1u30
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe. Leg nu het bladerdeeg open op een bakpapier. Rol op een ander stuk bakpapier de marsep...
Aan de slag