Zelfgemaakte pickles met steak van Jos Thijs

Zelfgemaakte pickles met steak van Jos Thijs

Ingrediënten

• Steak van bij Jos thijs
• Jonge aardappeltjes
• Rozemarijn
• Olie
• Look


Voor de pickles-groenten:
• bloemkool
• 500 g augurken
• 500 g zure uitjes
• 1 wit van lente-ui
• 2 wortelen
• zout


Voor de pickles-saus:
• 25 cl water
• 25 cl azijn
• 75 g maïszetmeel
• 110 g suiker
• 6 eetlepels mosterd
• 25 g kurkuma
• snuifje cayennepeper


Bereiding

Snijd de groenten klein. Leg een laag groenten in een schaal en bestrooi overvloedig met zout. Werk zo laag per laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Zet ze onder met water en plaats 24 uur afgedekt in de koelkast. Spoel nadien af en gaar de groenten kort. Doe alle groenten dan samen in een grote bokaal. (U kan de groenten ook apart serveren en opleggen in zuur)

En nu nog de saus: doe alle ingrediënten in een grote kookpot en breng aan de kook. Roer voortdurend en laat alles 10 minuten doorkoken. Giet deze saus op de groenten en laat volledig afkoelen.


Halveer de jonge aardappeltjes en kook ze kort in gezouten water, schik ze nadien in een schaal en laat ze mooi krokant bruinen in een hete oven op 180 graden samen met enkele takjes rozemarijn, olie en een teentje look.

Bak het vlees en je bent klaar om te serveren.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland