Ha! Geland - Kortenaken

Ha! Geland - Kortenaken

Al in de Middeleeuwen was het Hageland een wijnstreek met een grote faam. Door een kleine ijstijd, godsdienstoorlogen, de teelt van tarwe, ziektes aan de wijnstokken en de invoer van Franse en Duitse wijnen, verdwenen de wijnranken volledig uit het Hageland. In 1972 blaast wijlen senator Jos Daems met enkele vrienden de rijke wijntraditie nieuw leven in.

Niet alleen is het Hageland een wijnstreek, het is eveneens een regio met uitgesproken heuvelrijen, brede valleien en kronkelende riviertjes. Holle wegen en golvend akkerland voeren je mee naar de wijngaarden op de heuvels en de boomgaarden vanwaar je kunt genieten van de prachtige panorama's. Deze landelijke rust en natuurlijke schoonheid worden afgewisseld door kunsthistorische stadjes. Wanneer je kuiert in deze pittoreske stadjes, kan je de sfeer van hun turbulente verleden opsnuiven. Ze zijn een bron van cultureel en historisch erfgoed.

Het Hageland is echter meer dan enkel geschiedenis en natuur. Je kan het ook proeven en beleven. Rita Janssens neemt je met haar organisatie Ha!Geland mee op sleeptouw door de regio. Ze organiseert rondleidingen, teambuildings, feesten, wandelingen en degustaties op maat.

Adres

Helstraat 18c , 3471 Hoeleden

Tel

0496281540

E-mail

rita@ha-geland.be

Regio

Hageland

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland