Druivenfestival Hoeilaart

Druivenfestival Hoeilaart

Hoeilaart maakt zich op voor het 72ste Druivenfestival. Oorspronkelijk waren ‘de feesten’ bedoeld om de Belgische druif te promoten. Met de Druivententoonstelling op het gemeentehuis houden zij deze traditie graag in ere. Ze zetten er hun lekkere tafeldruif, de professionele telers én de hobbytelers in de kijker. Europa erkent hun tafeldruif sinds 2008 als streekproduct.

Het festival groeide inmiddels uit tot een groots dorpsfeest. Centraal staan het verenigingsleven, cultuur, samenzijn en ontspannen.

Het Druivenfestival betekent vooral gezelligheid: rondkuieren op de rommelmarkt, de ambachtenmarkt en de jaarmarkt, genieten van de straatanimatie, smullen van een stukje kaastaart en proeven van andere lekkere dingen des levens. Ga zeker eens langs bij Holar & Isca, Mia Michiels en druiven Van Camp

Animatie op kindermaat prikkelt de fantasie van de kleinsten onder ons. En laten we zeker toppers als het openingsspektakel, de Lichtstoet, de Steegjesrace en het vuurwerk niet vergeten.

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken op tijdens Intiem Klassiek, de kioskconcerten, Apero Jazz, het concert op maandagnamiddag en Nerorock. Wie zin heeft, kan zijn dansbenen strekken in het Scoutsdorp, op de Nacht van de Jeugd en op de Nacht van den Doender.

Een comité van vrijwilligers, sinds 2007 onder leiding van Erwin Gysens, is een jaar lang in de weer om het festival in goede banen te leiden. Maar de spil van het festival zijn ongetwijfeld de Hoeilaartse verenigingen. Hun medewerking en enthousiasme zorgt ervoor dat Hoeilaart in het derde weekend van september telkens weer helemaal uit de bol gaat!

Meer info vind je hier of via Facebook

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland