‘Topkwaliteit uit de streek’
Chefkok Lieven Demeestere schikt een kropje witloof op een bord. Samen met zijn echtgenote Iris baat hij het restaurant Arenberg uit, een topzaak met hoge quoteringen in zowat alle befaamde culinaire gidsen. ‘Goede producten hoeven niet van de andere kant van de wereld te komen. Topkwaliteit vind je vlakbij. Heel handig als je de culinaire top nastreeft’, vertelt hij. Lieven gebruikt witloof, asperges, fruit, kazen en andere streekproducten in zijn gerechten. ‘Mensen zijn verbaasd wat je er allemaal mee kunt doen.’
De chefkok staat sinds 1996 in de keuken van Arenberg. Het domein was in de zeventiende eeuw een deel van een Jezuïetenpachthof, later werd het eigendom van de Hertog van Arenberg. De site is zes hectare groot en ligt midden in een groene oase van Egenhovenbos aan de rand van Leuven, vlakbij de autowegen E40 en E314.
Adres
Kapeldreef 46 , 3001 Heverlee
Tel
016 22 47 75
Fax
016 29 40 64
restaurant.arenberg@telenet.be
Openingsuren
dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag zowel 's middags als 's avonds. woensdagmiddag.
Website