21 april 2015Aspergeseizoen van start

Aspergeseizoen van start

Daar is het witte goud weer! Door enerzijds het koude voorjaar en anderzijds de warmte van de afgelopen weken kan het aspergeseizoen volop beginnen. De buitentemperatuur is immers een bepalende factor om de productie van de “Koningin van de Vlaamse groenten” op gang te brengen.

Het Belgische aspergeseizoen begint jaarlijks officieel op de 3e donderdag van april. Nochtans is het product reeds vanaf de 2e helft van februari te verkrijgen. De telers kunnen de oogst immers vervroegen door enerzijds de teelt onder glas of plastiek tunnels te verwarmen en anderzijds door het afdekken van de aspergebedden met plastic folie.

Het Belgische aspergeseizoen loopt slechts 2 maanden, dus wees er snel bij! Officieel eindigt het aspergeseizoen immers op 24 juni, want de teler moet de teelt stopzetten om de plant tijdens de zomermaanden te laten doorgroeien. De wortel moet krachten opdoen om het volgende jaar terug kwaliteitsasperges te leveren.

Geen inspiratie om jouw asperge te "pimpen"? Wij weten wel raad! Klik hier en "pimp" jouw asperge door het in een heerlijk recept met gemarineerde forel te verwerken!

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland