20 april 2017Brouwerij Boon

Brouwerij Boon

Op 6 en 7 mei hebben de openbrouwerijendagen van het Pajottenland plaats, de Toer de Geuze. Twintig jaar geleden werd Toer de Geuze voor het eerst georganiseerd. Ondertussen is het uitgegroeid tot een van de grootste bier evenementen van België waar bezoekers van over de hele wereld naartoe komen. Ook Brouwerij Boon gooit dat weekend de deuren open. Zaterdag kan de brouwerij bezocht worden van 11u tot 22u, zondag van 10u tot 18u. De toegang is gratis.

Er valt heel wat te beleven - Het hele weekend door kan je de brouwerij binnenin verkennen, je kan er de grote eiken houten vaten ontdekken, alle bieren van Boon proeven en genieten van live muziek. Op zaterdag zal de live muziek verzorgd worden door de Paassoldaten clubs van Lembeek, Lembeik Bauve en De Kozzes. In de pop-up biershop kan je de bieren van Boon, glazen en meer kopen.

Oude Geuze – Lambiek wordt gebrouwen en vervolgens gerijpt op houten vaten tot wel 3 jaar lang. Met een mengeling van jonge en oude Lambiek maakt men Geuze. Tijdens de Toer de Geuze wordt deze traditionele brouwmethode en het proces tot Oude Geuze in de kijker gezet.  Oude Geuze zowel als Oude Kriek zijn benamingen beschermd door de EU. Het zijn ook de enige bieren die het Gegarandeerd Traditionele Specialiteit  label mogen dragen.

5e maal Oude Geuze Megablend 2017  - Dit jaar wordt opnieuw een HORAL Megablend uitgebracht. Deze Oude Geuze is een mengeling van de lambieken van alle aan de Toer de Geuze deelnemende Brouwers en Stekers. De mengeling bestaat uit jonge en oude Lambiek afkomstig van 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Wie ze wil proeven tijdens Toer de Geuze is er best ook bij want zoals steeds is dit een zeer beperkte oplage. In totaal zijn er 21.600 flessen beschikbaar. Naar aanleiding van 20 jaar Toer de Geuze werd ook een speciaal etiket ontworpen voor de fles.

Oude Geuze Boon Black Label Edition N°3 – In primeur zal tijdens Toer de Geuze bij Brouwerij Boon de Oude Geuze Boon Black Label Edition N°3 beschikbaar zijn. Dit is de nieuwe opvolger van Oude Geuze Boon Black Label waarmee Brouwerij Boon reeds een gouden medaille gewonnen heeft in  The World Beer Cup 2016 in de Verenigde Staten van Amerika en een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge hier in België. Oude Geuze Boon Black Label Edition N°3 zal geschonken worden in de proeversbar en zal in de biershop te koop zijn.

De proeversbar met unieke Boon bieren  - Nieuw dit jaar is ook de proeversbar waar enkele speciale Oude Geuzes uit de Boon-reserve geproefd kunnen worden. Je kan er Lambiek, het basisbier voor oude geuze, proeven die op verschillende houten vaten gerijpt heeft. Ook is het mogelijk te ontdekken hoe het rijpen van Oude Geuze een positieve invloed heeft op de smaak van geuze doorheen de jaren. Ook enkele zeldzame flessen uit de stalenkamer van Brouwerij Boon zullen geopend worden…

Neem de boot in Halle – Er zijn heel wat transportmiddelen waarmee je naar Brouwerij Boon kan komen. Te voet, met de trein (en afstappen in station Lembeek, via uitgang Brouwerij Boon), de fiets en uiteraard ook de auto. Er zijn wegenwerken tussen Halle en Lembeek maar de brouwerij is bereikbaar via de Edingensesteenweg. De Brouwerij Boon zet ook een boot in op het kanaal Brussel-Charleroi: Voor slechts 1 euro kan je op de Suikerkaai in Halle een boot nemen die naar Lembeek vaart. De tocht duurt een half uurtje waarna je in Lembeek afstapt op 3 minuutjes wandelafstand van Brouwerij Boon. Na je bezoek aan de brouwerij kan je de boot terug naar Halle nemen.

Bron: editiepajot

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland