‘Genieten van onze ambachtelijke pareltjes, daar draait alles om’

We krijgen een rondleiding van Eric Steylaerts in zijn Assensus Distilleerderij. Het gevoel voor perfectionisme spat er meteen vanaf wanneer hij het distillatieproces gedreven en met de glimlach meticuleus uitéénzet. Ver moest hij trouwens niet zoeken voor de naam van zijn passieproject. ‘We kozen de naam door onze gemeente Assent in het Latijn op te zoeken. Naar ons gevoel ook heel toepasselijk omdat we bijna altijd werken met verse producten uit de regio, soms zelfs van het veld iets verderop! Zo houden we de ecologische voetafdruk klein en halen we het beste uit onze eigen streek’. Wat maakt de gin, aardbeienlikeur of blauwe bessen likeur van Assensus dan zo lekker? ‘Een belangrijk gegeven is dat al onze producten worden gemaakt met natuurlijke bestanddelen zoals: mout, granen, vruchten, fruit, suiker, aroma’s van kruiden enz. En dit zonder gebruik te maken van kleurstoffen en bewaarmiddelen. We weten dan ook dat er een publiek bestaat dat graag verder kijkt dan de traditionele dranken die in massa worden geproduceerd en die hier tegen durven te zondigen.’

De liefhebbers van de betere sterkedranken kunnen trouwens uitkijken naar meer. ‘Later komen er nog diverse andere soorten bij zoals jenevers, eau-de-vie’s, whisky’s,… deze zijn reeds in de maak en worden vervaardigd en gerijpt volgens oude tradities. We staan garant voor verfijnde producten, die iedereen zeker zal appreciëren. Genieten van onze ambachtelijke pareltjes, daar draait alles om..’