De Cort Distillery - Pepingen

De Cort Distillery - Pepingen

Een drietal jaar geleden kwamen Manu De Cort en zijn vrouw Sofie, met de hulp van Dirk Van Peteghem en zijn jeugdvriend Benny, met het zotte idee een oeroude traditie uit onze streek terug nieuw leven in te blazen. Een echte warme stokerij bouwen, met echte Arnold Holstein koperen ketels, om vanaf echte grondstoffen, door echte mensen, (h)eerlijke distillaten te maken.

Door (helaas) teveel ander werk aan het hoofd van Dirk, runnen Manu en Sofie nu de stokerij. Manu houdt zich als master distiller natuurlijk bezig met het distilleren en de creatie van nieuwe spirits, terwijl Sofie heel de (manuele) botteling, labeling en logistiek voor haar rekening neemt. Daarbij kunnen ze rekenen op Jeroen De Vroede, de drijvende kracht achter alles wat evenementen en tastings in de stokerij of op locatie betreft.

Zij heten OPEN UP Farm Distillery omdat ze open willen zijn en perfect te bezoeken. Ga zelf ontdekken wat ze doen en ga kopje onder in de mysterieuze wereld van het distilleren. Ga samen met wat vrienden/familie/collega’s bezoeken, de ideale team- of vrienden-uitstap. De begeleide bezoeken, vanaf 15 personen, kosten 20 euro per persoon. Hiervoor krijgt u een gedetailleerde uitleg van Manu waarbij hij het hele proces uit de doeken doet, zowel de productie van gin in de wereld en hoe uniek zij dat maken als ook de geschiedenis van de gin komt aan bod. En natuurlijk gaan jullie samen uitgebreid de verschillende gins en jenevers proeven, puur en in de mix, vergezeld van passend fingerfood. Ze zijn gelegen in Pepingen, tussen de heuvels van het Pajottenland en de Zennevallei en in een oude fruithoeve, een echte ‘Farm Distillery’. Combineer uw bezoek dan ook met een rustgevende wandel- of fietstocht door onze prachtige streek.

Adres

Boekhoutstraat 28 , 1670 Pepingen

Tel

0495 949 837

E-mail

info@decortdistillery.be

Regio

Pajottenland en Zennevallei
 Witloofvlaai

Witloofvlaai

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland