Karma Karma - Opwijk

Karma Karma - Opwijk

havermout on-the-go
+ noten + fruit + specerijen
ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKER

Want broodjes zijn zooo passé

Boeddhisten geloven dat je daden – je Karma – bij je terug komen. Wat je eet,  bepaalt wie je bent. Karma Karma gelooft dat wie beter eet, zich beter voelt en een een positievere omgeving kan scheppen. Gezond eten is een gewoonte. KarmaKarma maakt het alvast eenvoudig om met een gezonde gewoonte te beginnen en ze te onderhouden.

 

Druk, druk, druk … en altijd onderweg

Het Karma Karma idee ontstond tijdens één van de vele trips naar Nederland waar Griet minstens maandelijks heen moest voor een meeting die om 10 uur ‘s ochtends begon. Het was een lange trip - 160 km enkele rit. Rond 8 uur stopte ze steeds in hetzelfde tankstation net over de Nederlands grens om een croissant te eten. De meeting duurde tot de middag en daarna at ze weer wat ergens langs de snelweg.

In het begin waren die broodjes en croissants best lekker maar de laatste jaren lette Griet meer op wat ze at. Dat moest wel, want bij een routineonderzoek bleek dat ze een hoge bloeddruk had hoewel ik nog maar net 36 was en een normaal gewicht had. Dat was de wake-up call die me duidelijk maakte dat al die ongezonde hapjes onderweg op mijn gezondheid begonnen te wegen.

Cupje havermout als alternatief voor een broodje of croissant
Griet begon zich te verdiepen in de invloed van voeding op je gezondheid. Er zijn heel wat boeken zoals het DASH dieet, de boeken van Kris Verburg maar ook die van Pascale Naessens en Julie Van de Kerckhove die haar inspireerde om anders te leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat vooral veel snelle suikers (zoals in wit brood) leiden tot hoge bloeddruk. Wil je je bloeddruk verbeteren, moet je vooral veel verse groenten eten, fruit en veel volkoren vezels.

Havermout is dus een prima broodvervanger omdat deze 100% volkoren is en ook nog eens gedurende uren je honger stilt.  Griet nam dus wel eens een Tupperware met klaargemaakte havermout mee naar het werk. Best lekker maar ze vond het toch onpraktisch om met die dozen rond te zeulen. Op een keer was ze weer onderweg op zoek naar iets gezonds en plots had ze een idee: een individuele portie havermout die je met wat heet water kon klaarmaken. Dat zou de honger stillen zonder dat je je schuldig moet voelen. Zo ontstond het idee achter Karma Karma!

 

 

Adres

Grootveld 12 , 1745 Opwijk

Tel

0474/74.16.21

E-mail

griet@karmakarma.be

Regio

Brabantse kouters

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland