Appelgebak met marsepein en kaneelroom

Appelgebak met marsepein en kaneelroom

Ingrediënten 

• 3 appels
• 50 gr rozijnen
• 2 el bruine suiker
• 1pakje marsepein
• 1 plak bladerdeeg
• 1 ei
• Bloemsuiker
• 1 kl Kaneel
• 125 cl Room 40%
• 1el suiker

Bereiding

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe.
  • Leg nu het bladerdeeg open op een bakpapier. Rol op een ander bakpapier de marsepein uit zodat je ongeveer dezelfde grootte krijgt als het bladerdeeg. Leg de 2 op elkaar.
  • Schil nu hierop de appel en rozijnen mengeling in het midden en plooi het baderdeeg en marsepein dicht zodat je een opgevulde pens krijgt.
  • Klop het ei los en besmeer hiermee het deeg zodat het mooi blinkt. Bak het nu gedurende 45 min in de oven op 170 graden.
  • Haal het appelgebak uit de oven, laat afkoelen en werk af met bloemsuiker.
  • Klop de slagroom samen met het kaneelpoeder en 1 el suiker op tot slagroom en serveer bij de appelkoek.
     
    Recept van Jeroen De Pauw
     

 

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland