Ballantine van kalfs met Jonagold en krenten, witloofsalade en streekbrood

Ballantine van kalfs met Jonagold en krenten, witloofsalade en streekbrood

Recept - Chef-kok Simon

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gr kalfsgehakt
  • 2 Jonagold appels
  • 4 stronken Vlaams-Brabants grondwitloof
  • streekbrood
  • koolzaadolie
  • 3 eetlepels krenten
  • rode ui
  • witte wijnazijn
  • peterselie
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 2 eigelen


Dranksuggestie: Streekvruchtensap

Bereiding:

  • Doe het gehakt in een grote mengkom, meng met het paneermeel en de eigelen en voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  • Schil de Jonagoldappels en snij ze in kleine blokjes.
  • Meng de Jonagold met het gehakt en voeg de krenten toe.
  • Gaar in de oven voor 40 minuten op 180°C.
  • Maak ondertussen een witloofsalade: snipper het Vlaams-Brabants grondwitloof in reepjes, voeg de stukjes rode ui en peterselie toe.
  • Snij het streekbrood, leg hierop de salade en besprenkel met wat azijn en koolzaadolie.
  • Serveren met een stukje ballantine.

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland