Bladerdeeg tartelette met gegrilde gekookte ham, snippers oesterzwam, geitenkaas en honing

Bladerdeeg tartelette met gegrilde gekookte ham, snippers oesterzwam, geitenkaas en honing

Ingrediënten en benodigdheden (± 4 personen):

  • bladerdeeg
  • 1 snede gekookte ham (1 cm dikte ong.)
  • 100 gram oesterzwam
  • 50 gram geitenkaas
  • honing

 
Biersuggestie:

  • Hof ten Dormaal Amber (Hof ten Dormaal)
  • Kastaar (Brouwerij De Block)


Bereiding:

  • Rol het bladerdeeg uit en steek met een glas of ring mooie rondjes uit. Prik deze met een vork, zodanig dat er overal gaatjes zijn.
  • Leg op bakpapier of bakplaat en bedek met wat gewicht of andere bakplaat zodanig dat het bladerdeeg bakt maar niet zwelt in de oven.
  • Bak de rondjes in een oven van 180°C voor ongeveer 8 minuten, ze moeten mooi goud-geel gebakken zijn.
  • Eens uit de oven leg je hierop een mooi stukje gegrilde gekookte ham (kort schroeien in een hete grillpan), leg hierop wat gesnipperde oesterzwammen en daarop wat stukjes geitenkaas.
  • Hierover wat honing en plaats dan terug enkele minuten in de oven zodanig dat alles opwarmt en de jaas wat smelt.


Producenten: Beenhouwerij Vangramberen, Slagerij Ermgodts, Culinaire Slagerij De Kapblok, Ambachtelijke Beenhouwerij Rondou, Slagerij De Munck, Slagerij Uyttersprot, Oesterzwammen Van Schoonbeek, Geitjesweelde, Fruitbedrijf Vanhellemont, Imker Herman Torfs, Ambachtelijke Imkerij Leon Nachtergaele

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland