Bloemkoolpuree met garnalen en ei

Bloemkoolpuree met garnalen en ei

Ingrediënten

• ½ bloemkool
• 4 eieren ( 1 p.p.)
• 4 grote bloemige aardappelen
• 200 gr grijze garnalen
• zwarte peper en grof zout
• Beetje verse tijm
• Boter
• Room

Bereiding

  • Kook de aardappelen samen met de bloemkool. Wanneer ze gaar zijn, giet ze af en meng er dan een scheutje room onder met een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zorg ervoor dat het een smeuïge massa is.
  • Kook een eitje gedurende 4 min, pel het voorzichtig en dresseer op de bloemkoolpuree.
  • Doe er de garnaaltjes bij en enkele blaadjes tijm.
  • Werk af met wat zwarte peper van de molen en grof zout.

Recept van Jeroen De Pauw

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland