Brochette “surf & turf” met scampi en spek, gebakken mango en kruidige rijst met yoghurt sausje

Brochette “surf & turf” met scampi en spek, gebakken mango en kruidige rijst met yoghurt sausje

Ingrediënten:
• 16 scampi
• 16 sneetjes spek
• 2 mango’s
• 1 zakje nasigoreng kruiden
• 50 gr okkernoten
• 250 gr rijst
• 125 gr yoghurt
• klontje boter
• sjalot

Bereiding:

  • Maak eerst een spiesje van rolletjes spek en scampi. Kruidt ze met peper en bak ze in een pan.
  • Schil dan de mango en snijdt deze in stukken. Bak de mangostukken in dezelfde pan.
  • Start dan al met de mengeling van de yoghurt met peper en zout.
  • Kook de rijst gaar.
  • Snipper daarnaast een sjalot en stoof hem in een klontje boter. Als de rijst gaar is, mag je die er aan toevoegen, alsook de nasigoreng kruiden. Werk nadien  met gehakte okkernoten.
  • Dresseer de brochette samen met de mango en de yoghurt saus. Serveer er de rijst bij.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland