Carpaccio van coquilles en appel met vinaigrette van druivenpitolie

Carpaccio van coquilles en appel met vinaigrette van druivenpitolie

Ingrediënten

• 3 coquilles per persoon
• druivenpitolie
• Peper en grof zout
• citroensap
• Groene appel
• Liquide honing
• Enkele blaadjes groene selder

Bereiding

  • Spoel de coquilles met koud stromend water en dep ze nadien droog met een handdoek of keukenpapier.
  • Snijd ze flinter dun met een scherp mes. Schil ook de appel en snijd hem in dunne julienne blokjes. Snipper ook de groene blaadjes zeer fijn.
  • Dresseer de schijfjes coquilles op een bord. Hierop doe je de appelstaafjes en wat selderblaadjes. 
  • Kruid met peper en zout.
  • Maak een vinaigrette van 4 lepels druivenpitolie, sap van een citroen, 1 kl honing en peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar en lepel de vinaigrette over de carpaccio. Werk eventueel af met wat  geplette roze peperbolletjes en wat grof zout.
     
    Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland