Clafoutis van pruimen, okkernoot en kweeperen gelei

Clafoutis van pruimen, okkernoot en kweeperen gelei

Ingrediënten:


• 80 gr bloem
• 20 gr boter
• 3 eieren
• 120 gr suiker
• 50 gr okkernoten
• 1 kg pruimen
• 1 vanille stok
• 10 cl room 40%
• 30 cl volle melk
• 2 el kweeperen gelei

Ovenschaal van 30 op 20 cm

 

Bereiding:

  • Halveer de pruimen en verwijder de pit. Boter de ovenschaal in en leg er de pruimen in.
  • Meng in een andere kom de bloem met de suiker en voeg er de melk, room en eieren aan toe. Meng er ook de zaadjes van een vanillestok door.
  • Giet het beslag over de pruimen. Hak ook de noten en strooi ze over de taart.
  • Bak de taart gedurende 40 min op 180 graden, tot ze mooi stevig, gaar en goudbruin is. Laat afkoelen.
  • Verwarm de kweeperen gelei in de microgolfoven en smeer met een borsteltje over de clafoutis.

Recept van Jeroen De Pauw

 

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland