Gegratineerde oesters met appel en schuimwijn van de streek

Gegratineerde oesters met appel en schuimwijn van de streek

Ingrediënten voor 4 personen:
•    12 of 16 oesters (3 à 4 oesters per persoon)
•    2 eidooiers
•    1 fles schuimwijn van de streek*
•    1 fles appelsap van de streek*
•    boter
•    peper, zout en nootmuskaat
•    gehakte kervel (naar eigen smaak)


Bereiding:
•    Klop een schuimige massa opeen klein vuurtje van 2 eidooiers en 3 eenheden (dopje van het ei) schuimwijn      van de streek met 1 dopje streek-appelsap.
•    Roer er wat koude klontjes beter door en kruid met peper, zout, muskaatnoot en fijn gehakte kervel.
•    Open de oesters en maak ze los, giet het eerste water van de oester weg.
•    Verdeel de luchtige massa over de oesters en gratineer ze in een oven onder de gril.
•    Drink er een glaasje schuimwijn van de streek bij.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland