Gekonfijte jonagold met gelei van karnemelk, sorbet van verse kaas en crumble van okkernoten

Gekonfijte jonagold met gelei van karnemelk, sorbet van verse kaas en crumble van okkernoten

Recept - Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 jonagold appels
  • 100 gr bruine suiker
  • 1 klont goede boter
  • 250 ml gesuikerde karnemelk
  • Sorbet : 250 ml verse kaas, 250 ml suikersiroop (helft water en helft suiker)
  • Crumble : 100 gr bloem – 100 gr suiker – 100 gr boter – 75 gr gemalen okkernoten
  • Gelei : 250 ml karnemelk – 2 gr agar agar of 10 gr gelatine


Bereiding:

De appels in brunoise (blokjes) snijden. Aanstoven in boter, bestrooien met de bruine suiker en karameliseren. In vormpjes verdelen. Sorbet : suiker en water opkoken, de verse kaas toevoegen, afkoelen en tot sorbet draaien. Crumble : alle ingrediënten mengen, laten drogen en afbakken in een oven van 180°C gedurende ongeveer 10 minuten. Gelei : Karnemelk met de agar agar of gelatine opwarmen, in vormpjes storten en laten afkoelen. Dresseren zoals op de foto.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland