Gemarineerde forel met streekasperges, marinade van appeljenever en kaviaar van waterkers

Gemarineerde forel met streekasperges, marinade van appeljenever en kaviaar van waterkers

Recept - Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 forellen van 400g
  • 1 bot waterkers
  • 1 bot asperges
  • 1 dl olijfolie
  • 1 scheut appeljenever
  • 1 cl wijnazijn
  • 2 stuks steranijs

Bereiding:

Forel fileren, ontvellen en ontgraten. Olijfolie opwarmen, steranijs, appeljenever en wijnazijn toevoegen en over de vis gieten. Drie uren laten marineren. Asperges: helft rauw in fijne reepjes snijden - andere helft beetgaar stomen of koken. Waterkersblaadjes kort blancheren, pureren en afkruiden. Verwerken tot coulis (saus) of kaviaar. De forelfilets in carpaccio snijden en op de rauwe asperges dresseren. Afwerken met de marinade. Dresseren zoals op de foto.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland