Gevulde appel met witloofsalade en crème van zwarte pens

Gevulde appel met witloofsalade en crème van zwarte pens

Ingrediënten voor 4 personen:
•    4 appels*
•    2 zwarte pensen*
•    50 gr rozijnen
•    2 dl room
•    2 kropjes grondwitloof*
•    4 eetlepels koolzaaddressing Hof Ter Vrijlegem
•    20 gr gesnipperde bieslook
•    4 senoekjes (mosterdkoekjes) De Ster
•    Peper en zout


Bereiding:
1.    Snij het hoedje van de appel en haal hem leeg met een lepel of pommes parisienne-lepel.
2.    Snipper het witloof zeer fijn, voeg er de bieslook aan toe en de koolzaaddressing.
3.    Haal het vel van de pensen en doe ze in een keukenrobot, mix ze samen met de room en kruid nog eens stevig met peper en zout. Meng er nadien de rozijnen onder.
4.    Crumble de mosterdkoekjes fijn voor de afwerking.
5.    Leg een lepel van de witloofsalade in de appel, doe er een lepel van de pensen-crème bij en werk af met de crumble van de mosterdkoekjes.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland