Hagelandse hoevekip met Rieslingsaus, siroop van Pinot Noir en krokante lentegroenten

Hagelandse hoevekip met Rieslingsaus, siroop van Pinot Noir en krokante lentegroenten

Recept - Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 Hagelandse hoevekip van 1,5 kg
  • 1 bot asperges
  • 200 gr sluimererwten
  • 1 bot jonge wortelen
  • 250 ml room
  • 1 glas Hagelandse Riesling
  • 1 glas Hagelandse Pinot Noir
  • 2 stuks sjalot
  • 1 dl kalfsbouillon bruin
  • 2 dl kipbouillon
  • scheut balsamico azijn

 

Bereiding:
De hoevekip mooi aankleuren in hoeveboter. Ongeveer 45 minuten oven van 180°C geven en 20 minuten laten rusten. Saus : Kipbouillon met Hagelandse Riesling laten inkoken, room toevoegen en inkoken. Op het laatste moment opschuimen met staafmixer. Alle groenten krokant afkoken en opwerken in de gesmolten boter. Siroop : De Hagelandse Pinot Noir wijn inkoken met sjalot en een beetje suiker. Afwerken met ingekookte kalfsbouillon en balsamico. Dresseren zoals op de foto.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland