Hutsepot van spruiten, bloemkool, spek en worst

Hutsepot van spruiten, bloemkool, spek en worst

Hutsepot van spruiten, bloemkool, spek en worst

Ingrediënten:
•    1 kleine bloemkool 
•    1kg geschilde bloemaardappelen 
•    600 gr spruiten
•    2 kippenbouillonblokjes
•    2 Luikse pensen 
•    250 gr spek
•    Zachte of straffe mosterd 


Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en de bloemkool in roosjes. Doe ze samen in een ketel met de spruiten en 2 kippenbouillonblokjes. Zet alles onder met koud water. Kook de groenten en de aardappelen gaar. Giet ze af en plet ze met een stamper en 50 gr boter. Bak de spekjes in een pan en nadien in dezelfde pan de schijfjes pens. Meng de pens en de spekjes onder de hutsepot!
Serveer met een beetje mosterd.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland