Jong konijn met gesmolten witloof 'chiconnettes', oesterzwammen en honing

Jong konijn met gesmolten witloof 'chiconnettes', oesterzwammen en honing

Recept - Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 konijnenruggen
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 eetlepels honing
  • 12 stuks witloof ‘chiconnettes’
  • 1 pastinaak
  • 1 flesje bruin streekbier
  • ½ l kalfsbouillon bruin
  • 1 bot waterkers
  • sjalot
  • peterselie


Bereiding:
Konijnenruggen aankleuren in boter, bestrijken met honing en 8 minuten garen in een oven op 180°C. Vervolgens 15 minuten laten rusten. Witloof en pastinaak aanstoven in boter. Bevochtigen met bouillon, pezo en een beetje suiker. Zacht laten gaarstoven gedurende ongeveer ½ uur. Oesterzwammen kort aanstoven met sjalot en peterselie.
Kalfsbouillon met het bier en het vocht van het witloof inkoken tot siroop. Opwerken met wat koude boter. Dresseren zoals op de foto.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland