Kalfsburger met okkernoot, sausje van yoghurt met komkommer

Kalfsburger met okkernoot, sausje van yoghurt met komkommer

Ingrediënten en benodigdheden (± 4 personen):

  • 200 gram kalfsgehakt
  • okkernoten
  • sjalot
  • broodkruim
  • eitje
  • yoghurt
  • komkommer
  • look, peper en zout

 

Biersuggestie:

  • Bierbeekse (Gemeente Bierbeek)
  • Kortrijk-dUtsel (Brouwerij Kortrijk-dUtsel)


Bereiding:

  • Neem een ruime kom en doe het gehakt hierin, meng met een eitje en wat broodkruim.
  • Kruidt met peper en zout, gesnipperd sjalotje en gehakte okkernoot.
  • Maak hiervan een mooie burger en bak op een zacht vuurtje.
  • Sausje: Doe de yoghurt in een kommetje, pers er wat look bij, peper en zout toevoegen en wat gesnipperde komkommer.
  • Eens als de burger klaar is wat oversauzen, afwerken met eventueel wat tomaat en okkernoten.


Producenten: Jos Theys Boerderij, Pajottenlander.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland