Lekker bordje van aardbeien

Lekker bordje van aardbeien

Ingrediënten (4 personen)

  • 1/2 kg aardbeien
  • 1/2 kg druiven
  • 5 cl water
  • 100 gr druivenconfituur
  • 50 gr chocolade
  • 1 citroen + citroenmelisse
  • 4 dl room
  • 1 gelatineblaadje
  • 1/2 l aardbei roomijs
  • 200 gr suiker

Bereiding

  • Voor de bavarois: Meng de druivenconfituur en de suiker met het water en laat het koken. Laat het gelatineblaadje weken en wring het uit. Voeg het daarna bij het mengsel. Klop de room licht op en voeg het bij het mengsel.
  • Giet het mengsel in een mooie puddingvorm en laat het daarna in de koelkast opstijven.
  • Laat de chocolade smelten. Steek 3 druiven op een stokje en dompel ook een aardbei in de gesmolten chocolade. Laat dit afkoelen tot de chocolade terug hard wordt. Snij de overige druiven en aardbeien in stukjes en meng dit met het citroensap en de suiker.
  • Presenteer alles netjes op een mooi bordje.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland