Mousse van chocolade met parfum van Gildenbier, gekarameliseerd witloof en crumble van Tieltse koek

Mousse van chocolade met parfum van Gildenbier, gekarameliseerd witloof en crumble van Tieltse koek

Ingrediënten: ± 8 personen

  • 300 gram donkere chocolade
  • 1 flesje gildenbier
  • 0.5 l room 40%
  • cacaopoeder
  • 2 witloofstronken
  • 150 gram suiker
  • boter
  • Tieltse koek
  • rood fruit

Biersuggestie

  • Gildenbier (Brouwerij Haacht)
  • Donkere Duivel (Brouwerij Boon)


Bereiding

  • Smelt de chocolade “Au bain marie”, ondertussen kan je de room opslagen met 100 gram suiker. Niet tot vaste slagroom maar slaag hem ¾ op !
  • Eens de chocolade gesmolten, meng je dit met een half flesje gildenbier. Doe er een half koffielepeltje cacaopoeder bij. Meng en neem de room.
  • Deze meng je voorzichtig onder de chocolade, eens gemengd onmiddellijk in de koelkast plaatsen en laten rusten voor enkele uren.
  • Het witloof in lange reepjes snijden en bakken in wat boter. Eens gaar, overstrooien met 50 gram suiker en laten carameliseren.
  • Serveer met de chocolademousse, afwerken met wat crumble van Tieltse koek en eventueel wat rood fruit.

Producenten: Ardelis, Chocobolic, Chocolatier De Parel, Chocolatier Valentino, Praleen, Brouwerij Haacht, Ambachtelijke Bakkerij Rubbens, Diana’s Verse Aardbeien, Aardbeien Monique, Fruitbedrijf ‘t Hoogveld

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland