Mousse van speculaas en chocolade met koffiesiroop en speculaasjenever

Mousse van speculaas en chocolade met koffiesiroop en speculaasjenever

Ingrediënten

• 25 cl koffiebier
• 600 gr zwarte chocolade
• 1 liter room 40%
• 80 gr suiker
• 1 tasje koffie
• 2 cl Speculaasjenever
• Enkel speculaasjes

Bereiding

  • Warm het koffiebier op in een pan en smelt er de chocolade in. Laat deze chocoladebiersaus lauw worden.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en meng nadien voorzichtig de chocolade eronder. Verdeel in glaasjes en laat even opstijven in de koelkast.
  • Kook de koffie samen met de suiker op tot een siroop en voeg er nadien de speculaasjenever onder. Laat goed afkoelen en giet nadien op de chocolade mousse.
  • Werk af met de verkruimelde speculaasjes.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland