Week de gelatine in koud water gedurende enkele minuten. Warm de siroop en de suiker op en voeg de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer daarna het warme mengsel onder de roomkaas en laat het mengsel even afkoelen. Roer de kruiden onder het mengsel, spatel er opgeklopte room (lobbig) onder, giet het in de gewenste vorm en laat het opstijven. Werk af met gebroken koekjes en enkele framboosjes en aardbeien. Je kan er eventueel coulis van framboos als saus bij serveren.

Dranktip: cocktail van schuimwijn met vlierbloesemsiroop (verhouding 5 delen wijn op 1 deel siroop)

Recept van Steppe Wouters van De Jacht Heverlee.

Ingredienten :

  • 3 blaadjes gelatine
  • 125 g vlierbloesemsiroop
  • 125 g suiker
  • 500 g verse roomkaas
  • 10 g verse kruiden (munt, dragon)
  • 625 g opklopbare room
  • enkele droge koekjes
  • verse frambozen en aardbeien
  • optioneel: coulis van framboos

Enkele andere straffe recepten

Verloren brood met aardbeien en honing

4 personen 20 minuten
Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Doe ze in een kom en voeg er witte balsamico, de honing en enkele jonge blaadjes basilicum aan toe. Snijd een stuk briochebrood en wikkel even in een mengsel van los...
Aan de slag