Papilotte van jonagoldappel met rozijnen geweekt in zoete wijn en vanilleijs

Papilotte van jonagoldappel met rozijnen geweekt in  zoete  wijn en vanilleijs

Recept - Simon Goyens

Ingrediënten:(4 – 6 personen)

* 4 jonagold appel

* 1 citroen

* ½ pakje donkere rozijnen

* zoete wijn uit Vlaams-Brabant

* Vanille ijs

* Zilverpapier

* Vanillesuiker

* Zandkoeken (spritsen)

 

Bereiding:

Papilotte:

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes.  Besprenkel met wat citroensap (tegen verkleuring en voor een frisse smaak) en overstrooi met wat vanillesuiker. 

Doe wat rozijnen in een mengkommetje en giet er wat  zoete wijn op, net gelijk met de rozijnen en laat voor enkele uren weken. 

Scheur een voldoende groot zilverpapier af, en leg in het midden wat appelschijfjes, overstrooi met de geweekte rozijnen, voeg evt. Nog een scheutje wijn toe voor wat saus te hebben en zet voor ong. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170° C of op een zachte barbecue.  Plooi de papilotte open, schep er een bolletje ijs op.

 Afwerken met verkruimelde spritskoeken en serveren.

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland