Rundsteak met sausje van streekpickles, chips van aardappel en fleur de sel

Rundsteak met sausje van streekpickles, chips van aardappel en fleur de sel

Ingrediënten
(4 personen)

  • 4 rundsteaks
  • 4 eetlepels streekpicles
  • 2sjalotjes
  • peper en zout
  • 4 aardappelen
  • bruine fond
  • krop salade
  • tomaatjes
  • 100 ml room


Bereiding

  • Was de aardappelen grondig zodat al het zand is verwijderd. Snij deze met mandoline of dunschiller in plakjes van 1 mm. Leg ze in koud water, laat uitlekken en droog ze in een handdoek. Verwarm de friteuse op 150°C en laat de chips droogbakken. Roer af en toe om met een vork.

 

  • Voor de saus: sjalotjes snipperen, aanstoven en bevochtigen met bruine fond. Laat inkoken, voeg de streekpickles en de room toe en laat terug koken. Afsmaken met peper en zout. Het vlees kruiden en bakken in de pan naargelang gewenste bakwijze. Serveren met slaatje, aardappelchips en saus.


Dranksuggestie

Pilsbier of blond streekbier

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland