• Was de aardappelen grondig zodat al het zand is verwijderd. Snij deze met mandoline of dunschiller in plakjes van 1 mm. Leg ze in koud water, laat uitlekken en droog ze in een handdoek. Verwarm de friteuse op 150°C en laat de chips droogbakken. Roer af en toe om met een vork.
  • Voor de saus: sjalotjes snipperen, aanstoven en bevochtigen met bruine fond. Laat inkoken, voeg de streekpickles en de room toe en laat terug koken. Afsmaken met peper en zout.
  • Het vlees kruiden en bakken in de pan naargelang gewenste bakwijze.
  • Serveren met slaatje, aardappelchips en saus.


Dranksuggestie

Pilsbier of blond streekbier

Ingredienten :

  • 4 rundsteaks uit de streek
  • 4 eetlepels pickles uit de streek
  • 2 sjalotjes
  • peper en zout
  • 4 aardappelen uit de streek
  • bruine fond
  • krop salade
  • tomaatjes
  • 100 ml room

Enkele andere straffe recepten

Junior Beef met zelfgemaakte pickles

Snijd de pickles-groenten klein. Leg een laag groenten in een schaal een bestrooi overvloedig met zout. Werk zo laag voor laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Zet ze onder met water en plaats ze 24 uur afgedekt in de...
Aan de slag