Klop in een steelpan de eierdooiers en de suiker goed los. Zet de steelpan op een laag vuurtje en voeg in drie keer, onder voortdurend kloppen, het fruitbier toe. Blijf kloppen tot de saus goed is ingedikt en het mengsel luchtig wordt. Voeg de honing toe en klop nog even op. Verdeel de sabayon in schaaltjes of glazen en dien onmiddellijk op. Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

Recept – Eetkaffee De Dijlemolens

Ingredienten :

  • 5 eierdooiers van hoeve-eitjes
  • 120 g suiker
  • 4 cl streekhoning
  • 1 flesje (25 cl) fruitbier uit de streek naar keuze (kriek, framboise,…)

Enkele andere straffe recepten

Mocktail met vlierbloesem en aardbei

Haal je blender maar boven want dit is weer een pak makkelijker dan je de machine het werk laat doen. Doe alle ingrediĆ«nten – behalve het ijs (!) – in de  blender en mix het geheel. Vul een aantal leuke...
Aan de slag