Sabayon van kriek, aardbeien, rabarber, vlierbessensiroop en ijs van geitenmelk

Sabayon van kriek, aardbeien, rabarber, vlierbessensiroop en ijs van geitenmelk

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het ijs:

  • 200 gr suiker
  • 8 eidooiers
  • 800 ml geitenmelk
  • 200ml volle room

Voor de sabayon:

  • 2 eidooiers
  • 1 flesje Kriek
  • 1 eetlepel suiker

Voor de afwerking:

  • munt of vlierbloesem (naar eigen smaak)
  • 500 gr rabarber
  • 250 gr aardbeien 
  • vlierbessensiroop (naar eigen smaak)
  • boter
  • 4 flesjes Kriek

Bereiding:

  • Ijs: 
  1. Klop de suiker en de eidooiers samen op (en ruban).
  2. De room en de melk laat je samen opkoken en  voeg je daarna toe aan het eimengsel. Laat het indikken op een zacht vuurtje.
  3. Afkoelen en afdraaien in een ijsmachine
  4. Rabarber schillen en in kleine stukjes snijden. Lichtjes laten stoven in wat boter en aanzoeten met de vlierbessensiroop.
  5. Aardbeien wassen en in stukjes snijden en daarna vermengen met de rabarber.
  • Sabayon:
  1. Sabayon kloppen van 2 eidooiers en wat (4 dopjes van de eischaal) kriekenbier en 1 eetlepel suiker. Klop het op een klein vuurtje in een 8 tot een mooie schuimige massa.
  2. Afwerken met wat munt of vlierbloesem.
  3. Serveer met een glaasje Kriek.

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland