Slaatje van witloof, blauwe druiven, kaas en mosterdvinaigrette

Slaatje van witloof,  blauwe druiven, kaas en mosterdvinaigrette

Ingrediënten


• 4 kropjes witloof
• 1 bussel waterkers
• 400 gr beverse kaas
• 1 tros blauwe druiven
• Koolzaad vinaigrette
• 1 lente ui
• okkernoten
• brood

 

Bereiding

  • Snipper het witloof fijn en leg het even in warm kraantjeswater. Giet dan het water weg en laat het witloof meteen schrikken in ijswater. Zo blijft het witloof mooi wit.
  • Giet het witloof opnieuw af en laat het uitlekken.
  • Doe het in een kom en voeg er de waterkers aan toe, halve druifjes, gesnipperde lente ui, de stukjes okkernoot en de Beverse kaas.
  • Lepel er wat koolzaadvinaigrette over en serveer met een lekker stuk brood.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland