1. Doe de hoeveboter in een pan en voeg er 2.5 dl water aan toe. Roer op een laag vuur en laat de hoeveboter smelten in het water. 
  2. Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en voeg er de bloem aan toe. Roer alles tot een glad beslag. 
  3. Zet de kom weer op het vuur en klop het beslag 2 minuten tot het aan de zijkanten loskomt van de pan. Haal het van het vuur en giet het beslag in een andere kom en laat het vijf minuten afkoelen. 
  4. Voeg er de eieren één voor één aan toe en roer goed, zodat je een glanzend mengesel verkrijgt. 
  5. Doe nu het mengsel in een spuitzak en spuit bolletjes zoals knikkers op een stuk bakpapier op een ovenschaal. 
  6. Bak nu de soezen ongeveer 10 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. 
  7. Maak een gaatje in de soezen en spuit er de plattekaas in. 
  8. Kook de geuze samen met de appelstroop op tot je een mooie dikke stroop krijgt. 
  9. Besmeer de soezen met de stroop.

Ingredienten :

  • 60 gram hoeveboter
  • 130 gram gezeefde bloem
  • 4 eieren
  • 500 gram plattekaas
  • 1 flesje oude geuze
  • 4 soeplepels appelstroop
  • 2.5 dl water

Enkele andere straffe recepten

Appelstrudel met marsepein en kaneelroom

4 personen 1u30
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe. Leg nu het bladerdeeg open op een bakpapier. Rol op een ander stuk bakpapier de marsep...
Aan de slag