Soezen gevuld met plattekaas en siroop van geuze
Ingrediënten:
- 60 gram hoeveboter
- 130 gram gezeefde bloem
- 4 eieren
- 500 gram plattekaas
- 1 flesje oude geuze
- 4 soeplepels appelstroop
- 2.5 dl water
Bereiding:
- Doe de hoeveboter in een pan en voeg er 2.5 dl water aan toe. Roer op een laag vuur en laat de hoeveboter smelten in het water.
- Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en voeg er de bloem aan toe. Roer alles tot een glad beslag.
- Zet de kom weer op het vuur en klop het beslag 2 minuten tot het aan de zijkanten loskomt van de pan. Haal het van het vuur en giet het beslag in een andere kom en laat het vijf minuten afkoelen.
- Voeg er de eieren één voor één aan toe en roer goed, zodat je een glanzend mengesel verkrijgt.
- Doe nu het mengsel in een spuitzak en spuit bolletjes zoals knikkers op een stuk bakpapier op een ovenschaal.
- Bak nu de soezen ongeveer 10 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
- Maak een gaatje in de soezen en spuit er de plattekaas in.
- Kook de geuze samen met de appelstroop op tot je een mooie dikke stroop krijgt.
- Besmeer de soezen met de stroop.