Spaghetti met citroenboter, kappertjes , platte peterselie en gerookte zalm

Spaghetti met citroenboter, kappertjes , platte peterselie en gerookte zalm

Ingrediënten:
Voor de pasta:
• 300 gr bloem
• 3 eieren
• 3 el koolzaadolie

Voor de saus:
• 125 gr boter
• sap van 1/2 citroen
• zestes van de ½ citroen
• 20 gr appelkappertjes
• 1 teentje look
• Gehakte kervel
• Gehakte oregano

• 4 sneetjes gerookte zalm

 

Bereiding:
Doe de bloem op je werkblad en maak er een kuiltje in. Doe daarin de olie en de eieren. Kneed tot je een mooi deeg hebt en laat 30 min rusten onder een vochtige handdoek. Draai er nadien spaghetti van met een pastamachientje.
Doe in een pan de boter samen met de zestes, de gesnipperde look, het citroensap, de kappertjes en de kruiden. Kruid stevig af met peper en zout.
Kook de pasta gaar in gezouten water en voeg nadien bij de botersaus. Roer alles eens goed om en warm op in de pan. Dresseer de pasta op een bord en leg er enkel stukken gerookte zalm op.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland